Collab Challenge blev afholdt i Flensborg.

Collab Challenge bød på intensivt arbejde

Udfordringer med vand viser sig på begge sider af den dansk-tyske grænse. Derfor inviterede Poseidon til Collab Challenge den 20.-21. februar 2025, hvor forskellige kommuner kunne få hjælp til deres udfordringer. Det blev til seks forskellige udfordringer, som deltagerne og virksomhederne skulle være med til at finde løsninger på.

Blandt deltagerne var studerende fra både Danmark og Tyskland samt virksomheder og medarbejdere fra kommunerne. De seks udfordringer kom fra Tønder Kommune, boligselskabet Civica i Odense, Sønderborg Kommune og Sonfor, Esbjerg Kommune, Assens Kommune og Assens forsyning samt forsyningsselskabet Stadtwerke Husum Netz.

For at nævne et par eksempler var en af udfordringerne fra Tønder Kommune, som omhandlende Rømø. Deres udfordring var vandhåndtering. De beskrev i deres udfordring, at det er grundejernes ansvar at sikre vandets passage væk fra øen, men de ikke har de bedste forudsætninger eller kendskab til vandløbslovens bestemmelser.

Et andet eksempel på en udfodring kom fra Stadtwerke Husum Netz. Deres udfordring handlede om vedhold af drikkevandsbrønde og bæredygtigt forbrug af drikkevand. Stadtwerke Husum Netz indvinder drikkevand sammen med to andre vandforsyninger, og de ønskede hjælp til at besvare spørgsmål om varslingssystemer samt at danne et netværk med ligesindede gennem et muligt samarbejde.

Grupperne blev dannet

De seks udfordringer blev præsenteret til at starte med og derefter kunne deltagerne selv vælge, hvilken af de seks udfordringer, som de havde lyst til at arbejde med. Herefter gik de ud i grupperne, hvor de skulle arbejde sammen om at forstå problemet og finde på løsninger dertil.

Der var stillet forskellige coaches til rådighed, som kunne hjælpe grupperne, hvis de havde brug for det, men grupperne arbejdede selv koncentreret med opgaven. De arbejdede i mange timer og stoppede først ved 20-tiden om aftenen, hvor der blev serveret aftensmad.

De mødtes igen i grupperne klokken 8 morgenen efter, hvorefter de skulle præsentere deres arbejde for hinanden. Grupperne fik udleveret et ark papir med et pitch deck, som de skulle følge under deres præsentation. Her skulle de blandt andet komme ind på problemet, som skulle løses, deres idéer til løsningen, hvordan deres team skulle arbejde sammen, hvilke markedsføringsmuligheder der er, sammenligne sig selv med konkurrenter, lave et roadmap og til sidst give deres konklusion over præsentationen.

Deltagerne gav udtryk for, at det var en fed måde at arbejde på, fordi man arbejdede sammen så intenst i længere tid. Det gjorde, at de hurtigt fik etableret deres roller og opgaver, hvilket gjorde udfordringerne nemmere at arbejde med.

Poseidon tilbyder hjælp til videreudvikling

Hvis nogle af deltagerne, grupperne, virksomhederne eller kommunerne ønsker at arbejde videre med udfordringerne, så tilbyder Poseidon et samarbejde. Man får en projektleder stillet til rådighed, som kan sørge for, at der kommer fremdrift i projektet. Projektlederen kan være fra Syddansk Universitet eller Kiel Universitet. Derudover kan vi hjælpe med at lave data eller analyser til projektet. Dette giver virksomhederne mulighed for at nå ud til flere, og derved løse deres udfordringer.